OppiQ

OppiQ:sta virtaa työnhakuun

Sähköisiä työhakemuslomakkeita, loputtomia koulutusvaihtoehtoja, CV:n tekoa ja satoja työnantajia, joille pitäisi osata kehua itseään. Oman työuran rakentaminen vaatii ponnisteluja, ja työnhaku edellyttää taitoja, jotka on opeteltava erikseen. OppiQ-ryhmävalmennuksessa tartutaan porukalla härkää sarvista, ja otetaan askel eteenpäin oman työuran edistämisessä.

Kuukauden mittainen OppiQ sisältää mm. työnhaun käytäntöä ja teoriaa, vierailuja yrityksiin ja muihin kohteisiin sekä mahdollisuuden osallistua mukavaan vapaa-ajantoimintaan. Tavoitteena on kartoittaa jokaisen ryhmäläisen tilannetta työmarkkinoilla ja löytää oikeasti innostavia vaihtoehtoja tulevaisuudelle. Kun tavoite on selvä, ryhdytään toimenpiteisiin, oli se sitten koulutukseen hakeutuminen, työkokeilu- tai palkkatukipaikan etsiminen tai oman alan töiden hakemisen jatkaminen.

Neljän viikon aikana ensimmäinen viikko ollaan yhdessä ryhmänä ja seuraavien kolmen viikon aikana voi osallistua joko atk-opetukseen ja suorittaa TIEKE:n atk-taitojen @-ajokortti tai työskennellä jollakin yhdistyksen toimintakeskuksen osastolla.  OppiQ-ryhmävalmennus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille ja siihen hakeudutaan joko TE-toimiston tai Työvoiman palvelukeskuksen virkailijan suostumuksella. Ryhmään osallistujien kanssa solmitaan kuukauden mittainen työkokeilusopimus.

Lähde rohkeasti mukaan OppiQ-ryhmään! Ota yhteys omaan työvoimavirkailijaasi tai suoraan OppiQ:n järjestäjiin.

 

Ilse Vauhkonen, hankevastaava, 045279 596

 

Luethan myös vuoden 2017 ensimmäisen OppiQ:n osallistujien antamat palautteet!

 

“Olin OppiQ:ssa Rauman Seudun Työttömillä 4viikkoa. Tuli paljon uutta tietoa ja vanhaa tietoa työhakemuksissa ja työpaikoista. Oma näkemykseni kurssilta on että päästiin käymään muutamissa paikoissa kuten esim. Rekry-messuilla Porin Puuvillassa ja Ura-Startti messuilla Raumalla. OppiQ avasi silmäni ja hieman selkeytti mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Minä ainakin henkilökohtaisesti suosittelen tätä OppiQ:ta kaikille joilla on mahdollisuus tulla ryhmään. Oma kokemukseni oli ainakin niin hyvä, että voisin koska vaan tulla uudestaan tähän ryhmään.”  -K.V.

—————–
“OppiQ loppuu tänään, 4 viikkoa meni aivan liian nopeasti. Kuukauden aikana olemme oppineet paljon hyödyllisiä tietoja ja taitoja työnhakemiseen ja työttömyyteen liittyen. Ryhmässämme oli todella hyvä henki ja kaikki olivat joka päivä paikalla, joka taitaa olla aika harvinaista herkkua. Hyvän ryhmän ja uusien tuttavuuksien takia onkin haikeaa lopettaa tänään.

Viihdyimme hyvin Rauman seudun työttömien tiloissa ja saimme kokeilla erilaisia asioita, kuten esimerkiksi Messi-ruoan jakoa. Tällaiselle ujolle ihmiselle oli todella jännittävää kokeilla asiakaspalvelua, mutta aika pian pääsin sisään siihen ja kaikki tulikin suht luonnostaan.

OppiQ innosti ottamaan erilaisista työmahdollisuuksista selvää ja kävimme esim. Urastartissa, johon ei välttämättä tulisi yksin lähdettyä. Olen tyytyväinen, että hain OppiQ-ryhmään ja todella kiitollinen, että pääsin tämän kokemaan. Kurssin aikana suunnitelmani töiden suhteen selkeytyi, vaikka ensin tuntuikin siltä, että on vaikeaa päättää ”mikä minusta tulee isona”   -A.M.