Rauman Seudun Työnhakijat ry Juhlavuosiprojekti 2022

Koti Pikkulinnuille

Rauman Seudun Työnhakijat ry 30-vuotta                                                                                         

Rauman Seudun Työnhakijat ry on alueellinen yhdistys, joka on perustettu vuonna 1992. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia työttömyyden vähentämiseksi ja poistamiseksi, työttömien toimeentulon parantamiseksi sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kohottamiseksi. 

Juhlavuoden kunniaksi Rauman Seudun Työnhakijat ry haastaa alueelliset yhdistykset, yhteisöt ja yritykset rakentamaan nimikko linnunpöntön, joka sijoitetaan Rauman Sataman Oy:n ja Euroports Oy:n omistamaan Petäjäksen puoleiseen satama-aitaan.

Projekti alkoi kesällä 2021 kun Rauman Seudun Työnhakijat ry:n kuntouttavan työtoiminnan ryhmä purki Petäjäksen kärjessä sijainneen käytöstä poistetun saunan. Ryhmätoiminnan tavoitteena oli paitsi työllistyminen ja yhteisöllisyyden kokeminen myös aloittaa tuleva Koti Pikkulinnuille -projekti.

Purettu rantasauna

Puretun saunan tilalle tehdään tasainen alue, josta on hyvä mm. lintuharrastajien sekä muiden luonnossa liikkujien tarkkailla ja kuvata pikkulintujen puuhasteluja esim. pesimäaikaan. Linnunpöntöt ovat sijoitettu niin kauas tarkkailualueesta, ettei se häiritse lintujen elämää saatikka pesimäpuuhia. Aita on satama-alueella ja sinne on pääsy kielletty. Tarkkailualue sijaitsee aidasta noin 100 m ja sen välissä on pienveneväylä. Linnunpöntöt näkyvät kuitenkin hyvin ja muodostaa tasaisen pitkän rivistön aidassa. Uskomme että, linnunpöntöt houkuttelevat asukkaita ja niiden tarkkailijoita kauempaakin.

Satama-aidan vastaranta

Hyvä yhteistyökumppanimme

Tervetuloa mukaan rakentamaan yhdessä luonnon monimuotoisuutta. Koti Pikkulinnuille- projekti tuo toimijat yhteen ja yhteisen hyvän tekemiseen.

Rakenna nimikkolinnunpönttösi itse tai osta se meiltä.  Linnunpöntön hinta on 100 €, joka sisältää asennuksen ja vuosittaiset puhdistukset. Maksu on kertaluontoinen.  Linnunpöntön pohjaan laitamme tiedon omistajasta ja mainokseen tulee teidän tiedot/logo. Sen mainosarvo on hyvä ja samalla luonto kiittää. Lisäksi sillä on työllistävä vaikutus. Toimi nopeasti ja tuo meille koti pikkulinnulle tai anna meidän rakentaa se. Pönttötontteja on rajatusti ja ne menevät nopeasti kaupaksi.

Lisätietoja antaa Ilse Vauhkonen, RST ry:n puheenjohtaja,

Puh. 045-279 5969          

                                          

Projektissa suojelijana Rauman Seudun Lintuharrastajat Ry