RST ry:n 10-ruokalan kautta työelämään

Katja Pulkkinen ehti nauttia 10-ruokalan keittiön yhteishengestä vain kaksi kuukautta, ennen kuin Katulähetyksen Mervi Parviainen järjesti hänet Rauman kaupungin ruokapalvelun leipiin.

Katja on opiskellut kokiksi Rauman ammatti-opistossa (nyk. WInnova) ja suoritti loput tutkinnostaan Vanhan Rauman Kellarissa, johon myös jäi töihin.

Työrupeaman päättyessä ja jonkun aikaa työttömänä oltuaan hän löysi Rauman Seudun Työttömät ry:n. Tai ei varsinaisesti löytänyt, hänen ystävillään oli hyviä kokemuksia RST ry:sta, joten paikka oli jokseenkin tuttu jo ennestään. Kun keittiössä aukesi vapaa paikka, ei Katjan tarvinnut erikseen miettiä kannattaako Työttömille mennä töihin vai ei.

2 kk. Siinä se.

”Porukka on rennon rempseää. Aamulla töihin lähtiessä ei tunnu siltä että on lähdössä töihin. Ei ole paniikkia, saa tehdä erilaisia asioita keittiössä, kokeillakin.”

Hän erityisesti tykkää oppia tekemällä. Vaikka härkäpavut ja soijatuotteet ja kasvisruokavaliot eivät ole kovin tuttuja, Katja haluaa oppia lisää.

”Terveisiä RST ry:n henkilökunnalle. Mahtava sakki, kaikki omalla tavallaan! Ikävä tulee työtovereita.”

Katjan pesti kestää 6 kk ja sitten näkee miten jatko menee. Toivotamme hänelle hyvää työtä ja tilaisuuksia näyttää taitonsa.

mediapaja/TL

wpChatIcon