4.-17. lokakuuta Raumalla järjestettiin Senioreiden kulttuuriviikko-tapahtuma, jossa tarjottiin ikäihmisille kaivattuja kohtaamisia kulttuurin parissa. Näiden parin viikon aikana järjestettiin suuriinpiirtein 20 eri tapahtumaa ja tilaisuutta, josta ei todellakaan ollut väestä pulaa. Tapahtumiin osallistuttiin innolla ja järjestäjiä kiitettiin kovasti. Uusi tapahtuma penkkilenkki myös tuli järjestettyä ja sai monia ulkoilijoita osallistumaan penkkilenkki-tapahtumaan mukaan nauttimaan kulttuurista ja liikunnasta.

Voisin nyt vähän kertoa penkkilenkin penkeistä ja yleisesti penkkilenkistä, koska olin itse muutamassa mukana:
Elikkä penkkilenkki-tapahtuma oli Rauman kaupungin keskustassa ja sai lähteä ihan mistä vaan penkistä liikkeelle kuin itse tykkäsi. Kaikilla penkeillä oli jotain eri tapahtumia. Penkkejä oli mm: kävelystrategia- ja kahvipenkki, vertaisohjaajien jumppapenkki, hiljaisuudenpenkki, luontopenkki, tanssipenkki, liikuntavälinenneuvonta- ja testauspenkki, runopenkki, kuvataidepenkki, laulupenkki ja patsaspenkki. Penkkilenkin kokonaispituus oli noin 3 kilometriä pitkä. Osallistumalla vähintään viiteen penkkien toimintaan mukaan, niin lenkkeilijälle tarjottiin pullakahvit. Penkit myös löydettiin todella helposti koska jokaisessa penkissä oli punavalkoinen nauha mukana ja ohjaaja seisoi penkin vierellä. Tapahtuma oli osana Vie vanhus ulos-kampanjaa.
Voisin nyt kertoa vähän niistä missä olin mukana. 😀

Hiljaisuudenpenkillä lausuttiin isä meidän rukous ja samalla tehtiin liikunnallisia liikkeitä.

Jumppapenkissä tehtiin erilaisia liikkeitä haravan avulla parin kanssa ja yksin.




Runopenkillä ohjaaja kertoi kaikenlaisia runoja vanhoista runoista vähän uudempiin.

Kuvataidepenkillä eri ihmiset saivat maalata taululle mitä vaan mieleen tulikaan.

Kahvipenkillä sitten tarjottiin kahvia niille ketkä oli käynyt ainakin viidellä penkillä.

Tässä vielä näkyy kaikki penkit ja niiden nimet kartalla.
Tapahtumia järjesti Rauman kaupungin kulttuuri- ja museopalvelut ja yhteistyössä toimi kansalaisopiston, musiikkiopiston, Rauman merimuseon, Lönnströmin museoiden, liikuntapalveluiden sekä Rauman oppaiden kanssa.
Tilaisuuksissa pidettiin erityistä huolta koronarajoituksista, alueellisia suosituksia maskin käytöstä, hyvästä käsihygieniasta ja tietenkin turvaväleistä. Senioreiden kulttuuritapahtumissa pidettiin todella hyvin huolta näistä rajoituksista.
Tekstin on kirjoittanut Joonas Nevala