Paikka auki

Paikka auki-avustusohjelma on STEAn osatyökykyisten ja nuorten työllistämisen avustusohjelma. Paikka auki-avustusohjelman tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä.

Lisätietoa avustusohjelmasta löydät täältä:


Rauman Seudun Työnhakijat ry:ssä on ollut jo kaksi vuotta infopisteen asiakaspalveluneuvoja palkattuna tämän avustusohjelman avulla. Kolmas vuosi pyörähti käyntiin ja teimmekin pienen haastattelun nykyisestä asiakaspalveluneuvojasta.

1. Kuka olet?

Infotäti Heidi mooi

2. Miten päädyit Paikka auki-hankkeeseen?

Olen ollut RST ry:llä ennenkin ja ihana persoonallisuuteni on jäänyt niin pomon mieleen, että hänpä soitti minulle ja kyseli tilannettani. Paikka oli auki ja minun työllisyystilanteeni sopi siihen mainiosti, joten tässä sitä ollaan.

3. Mitä työhösi kuuluu?

Monipuolista ulkoista ja sisäistä asiakaspalvelua (kaikki pankkikorttimaksut, ruokalippumyynnit, jäsenmaksut, neuvonta, tulostukset), erilaisien rekisterien ja raporttien ylläpitoa, lehtimainosten täydennystä ja lähettämistä, pientä someilua, ilmoittautumisten vastaanottoa, lähtevän ja saapuvan postin kirjaamista ja kassojen laskentaa. Olen myös kaikkien talon ohjaajien assistentti 😃

4. Mitä olet tehnyt aiemmin? (koulutus, työpaikat jne.)

Olen merkonomi koulutukseltani ja olen toiminut jokusen vuoden kirjanpitäjänä. Muita toimistohommia on pienesti kertynyt ja asiakaspalvelua on harjoitettu myös parin erilaisen kaupan kassalla. On sitä tullut tehdastyötäkin kokeiltua.

5. Mitä hyötyä uskot tästä hankkeesta olevan itsellesi? Entä yhdistykselle?

Itselle nyt tietysti taloudellisesti iso apu saada pidempi työsuhde ja näyttää se sitten ansioluettelossakin taas hyvälle. Sitten on ihan se mielenterveydellinenkin puoli, kun pääsee tekemään jotain ja vieläpä sellaista, jossa kokee olevansa ihan kelpo duunari. Yhdistykselle tästä on iso apu, koska tämä infopisteen työ on todella keskeistä tässä kaikessa toiminnassa. On iso homma aina perehdyttää uusi ihminen tähän, joten on hienoa saada pitää aina sama henkilö sen vuoden verran, eikä niin, että kun työntekijä vihdoin osaa hommat rutiinilla niin työsopimus päättyy ja aletaan taas perehdyttää uutta. Hankkeella yhdistyksen toimintaa vahvistetaan kyllä melkoisesti.

6. Mikä on parasta työssäsi?

Monipuolisuus. Tekemistä on paljon erilaista rutiinien päälle. Asiakaspalvelussa saa tavata paljon uusia (ja vanhoja tuttuja) ihmisiä, kuulee erilaisia tarinoita, kun joku sattuu oikein juttupäälle ja työkaverit on myös ihan huippuja.

7. Suosittelisitko omaa työtäsi muille? Kenelle?

 Kyllä, kaikille toimistoalan ihmisille, joille ihmisten auttaminen on myös lähellä sydäntä.

Henkilökuva Heidi Lopez
Heidi Lopez