Opiskelijan päivässä!

Kauniin aurinkoinen talvipäivä. Mitä parempaa voi tapahtuman järjestäjät toivoa luontoäidiltä lahjaksi? Kahvi- ja mehutönkät, nuotion lämmin olemus ja jäälle varjonsa piirtänyt napakelkka toivottavat RST ry:n talvipäivän tervetulleeksi. Jäällä kävelee kaksi miestä jääsaha ja haalarit  kainalossa, toiset kaksi ovat jo avaamassa avantoa. Laitesukeltajathan ne siellä valmistautuvat omaan taidonnäytteeseensä!

Omaan päivääni ajatukset liimautuneena otin korillisen askartelu tarvikkeita syliini ja lähdin talsimaan kohti Jermurannan mökkirantaa. Rannassa vastaan kävelee Ilse, Teijo ja Irene sekä kumppanit, täydessä vauhdissa valmistamassa Jermua talvipäivään! Ihmisten kasvoilta ja päivän säteistä tuntuu tulevan yhtä pirteä loiste. Seuraavaksi olinkin valmistelemassa kolopalloa ja askartelu tuokiota: liimat ja sakset tonne, tarvikkeet tähän, onko mulla alustaa, apua! Kaikenlaista koheltamista siinä tuli saman tien, mutta kyllä se siitä vaan pystyyn saatiin! Ramin kanssa oltiin tehty kattava askartelu setti, toivottavasti lopputulos olisi yhtä hymyä tämän hetken fiiliksen kanssa!

Kun sain Ellan ja Aleksin soimaan mökin lämpiävään tunnelmaan, vilkaisin ulos ja yllätyksesi huomasin, että siellähän on porukkaa kuin pipoa. Kaunis talvipäivä oli herättänyt intoa ulkoiluun niin taaperoissa kuin varttuneimmissakin. Napakelkka oli jo täydessä vauhdissa kiitämässä pitkin jermunrannan jäätä! Höyryävä mukinen tai lautanen käsissä joukko pörisi päivän kysymyksistä ja aiheista. Tikkupullat ja hernekeitto oli varsin osuva eväs tälle päivälle, puhumattakaan tunnelmaa lämmittävästä kahvista ja mehusta.

Ihmiset seurasivat jännityksellä metsuria työssään, kun normaalista poiketen mies kiipeää moottorisaha vyöllä pitkin puunrunkoa. Hetken ponnisteltua puunrunko kumahti vasten maata ja paikalle saapuneiden vieraiden joukko jatkoi talvipäivän tohinaa! Oma urakka oli selvästi saanut tuulta alleen, kun ensimmäiset askartelijat saapuivat toteuttamaan itseään talvihengessä. Ramikin pääsi auttamaan askartelijoita ja saatiin siitä jo ensimmäiset talviset koristeet tuomaan glitteristä kiiltoa Jermurannan joukolle!

RST ry:n henkilökunta oli vuoroin milloin missäkin huolehtimassa, että homma toimii ja koko yhteisö toi panoksellaan paljon iloista ja riehakasta tunnelmaa talviseen iltapäivään. Aika kulki kuin siivillä ja sukellusnäytöksen jälkeen itsekin havahduin, että oih, kellohan on jo puoli neljä! No kyllähän tässä olikin parintunnin edestä käännelty huopapaperia ja koristeltu styroksipalloja! Vautsi, hommahan meni tosi kivasti vaikka vähän sukka tutisi. Noniin, sitten vaan vikat kilistimet ja tarrat kiinni, että pääsee toivottamaan porukalle aurinkoiset päivän jatkot vaikka aurinko olikin jo vähän hellittänyt! Siinä sitten vielä vikojen joukossa oli mukava määrä tuttuja yhdistykseltä. Taidettiin siinä vikat taiteilut tehdä Eijan kanssa!

Mahtava kokonaisuus; perinteinen, vauhdikas, jännittävä ja ennen kaikkea iloinen talvipäivä. Siitä voi kiittää ihan jokaista osallistujaa ja järjestäjää. Positiivinen yllätys itselle ja arvokasta oppia meni perille, lapsiltahan (ja aikuisilta) oppii kaikenlaista! Sitten vaan pilke silmäkulmassa kohti ensiviikkoa, tämä lauantai ainakin antoi latausta siihen.

Ville Siivonen