Nadin Reschke ja “vaatteet on mun aatteet”

Nadin Reschke, RaumArsin saksalainen taiteilijavieras tutkii pukeutumista.

Projektissa ”Sounding Difference” tutkin paikallisuuden identiteettiä Raumalla. Tarkkailemalla raumalaisten nuorten jokapäiväistä muotia sekä tutustumalla heidän perinteisempään vaatevarastoon saan kokonaiskuvaa heidän paikallisesta identiteetistään. Tästä etenemme vaatteiden suunnitteluprosessiin, jossa käyttämällä erilaisia materiaaleja ja valmistustekniikoita (silkkipainaminen, brodeeraus, vaateompelu), tuotamme käsintehtyjä vaatekertoja joiden kautta heijastamme nykyisiä odotuksia ja päätelmiä.

Vaatetus on yksi keskeisistä asioista jolla ilmaisemme omaa identiteettiämme. Asu on linssi, jonka läpi voimme tarkastella vaatteita omaelämäkerrallisina taideteoksina, kertoen raumalaisesta elämästä, kun samaan aikaan itse identiteetin tarkastelu avaa muodin, kuluttamisen ja kulttuuristen tarkoitusten kriittisen keskustelun.

4:n askeleen projekti:

  1. 1. Vaatekaappiaiheiset haastattelut nuorten kanssa: mikä on lempiasusi? Mitä se kertoo sinusta? Otamme lavastetut valokuvat nuorista, joiden päällä ovat tietynlaiset asut seuraavien määritteiden mukaisesti:
  2. Pue lempivaatteet päällesi.
  3. Pue ne vaatteet päällesi, joiden luulet miellyttävän vanhempiasi.
  4. Pue ne vaatteet päällesi, joiden luulet miellyttävän isovanhempiasi.
  5. 2. Etsimme käsiimme kuvia menneisyyden perinteisistä asuista: miten ne tehtiin ja mitä ne kertovat meille tänäpäivänä.
  6. Keräämme erilaisia materiaaleja ja aloitamme työpajan (seripainatus, brodeeraus/koruompelu, leikkaen ja ommellen)
  7. Valmistuneiden asujen ja pukujen näyttely Rauman museossa ja mahdollisesti myös performanssi.

Verkkosivuillani http://www.nadinreschke.de/ löydätte tietoa muista töistäni.

Parhain terveisin

Nadin Reschke.