Luonto, luovuus & löylyt leikkimielellä Lomakodin leirillä

vadelmat auringossa

Monipalvelukeskus KIPINÄ järjesti jo perinteiseen tapaan kesäleirin seurakunnan lomakodilla ti 22.8.- to 24.8.2017.

Leiriin osallistui ohjaajien, vapaaehtoisten avustajien ja muiden asiantuntijoiden lisäksi 13 leiriläistä.

polku metsässä

Kolmen päivän ohjelmaan oli pakattu monta erilaista aktiviteettia, joiden tavoitteena oli hyvinvoinnin edistäminen eri keinoin, kuten on tapana RST ry:n KIPINÄ hankkeen toiminnoissa. Aikataulu ei silti ollut kiireinen vaan rennosti (ja aurinkoisesti!) päivät etenivät. Pelkkä sijainti edisti sisäistä rauhaa ja pakotti rentoutumiseen: seurakunnan lomakoti on leirikeskus Petäjäksessä aivan meren rannalla, luonnon keskellä.

Tiistaina luotiin mandala-kuvia: Hulda antoi alkuohjeet ja sitten aikuiset ihmiset keskittyivät melko harvinaisessa hiljaisuudessa omien teosten luomiseen sekä värittämiseen.

Lounaan jälkeen väritys jatkui ja saimme myös vieraita seurakunnasta: Jukka Purhonen ja Pia Erake tulivat iloisesti tervehtimään.

Keskiviikkona RST ry:n mediapajan Teemu Laulajainen piti valokuvauspajan. Nopean perehtymisen jälkeen koko ryhmä pääsi kuvaamaan haluamiansa kohteita leirikeskuksen lähiympäristöön. IltapäiväIlä Hulda kertoi villiyrteistä sekä niiden käytöstä, jota pääsimme kokeilemaan aamun valokuvausväellyksen jälkeen villiyrtteiden jalkahoidon muodossa.

Torstaina Anni Vahlqvist ohjasi lasikorujen ja kellojen valmistuskurssia. Annin positiivisuutta ei voi vastustaa, hänen energiansa on tarttuva.

Tässä ovat valmiit työt:

Kauniiden ja yksilöllisten korujen ja seinäkellojen lisäksi jokainen sai maalata oman osansa mahdottoman rumaan tauluun tekniikalla, jolla ”ei voi onnistua”. Tehtäväksi saattoi tulla esim. maalata kiitollisuuden aiheita silmät kiinni, vasemmalla kädellä (oikeakätiselle) jne. Nauruja riitti performanssien aikana ja erityisesti lopussa, kun ryhmä katsoi maailman ruminta taulua.

Onpas epäonnistumisen lupaus erikoinen kokemus… Alla kuvia onnistuneesti epäonnistuneesta yhteisestä mestariteoksesta.

Iltapäivällä Hulda järjesti meditaatiokävelyn ja leiri päättyi kahvin, keskustelun ja saunan merkeissä.

Leiripäiviin kuului runsas aamiainen, lounas (10-Ruokalasta) sekä päiväkahvit. Päivien lopussa oli aina mahdollista käydä saunassa ja uimassa.

Hedelmätarjotin
Vitamiineja ja värejä

Leiripalaute pitää aina jättää… Valitsen nauravan hymiön: ohjelma oli erittäin kiinnostava, ohjaajat ystävällisiä ja osaavia, muut leiriläiset hauskoja, ilmapiiri oli rento ja avoin, lomakoti oli hieno paikka, ruoka oli hyvää ja riittoisa. Toki suomalainen luonto oli kaunis ja sää mukavan lämmin näin loppukesällä, kävipä tuuri! Kuten yksi viime vuosituhannen suurimmista filosofiryhmistä sanoo: ”Uudestaan!” (Teletapit).

Puiden latvat ja sininen taivas

Mediapajan KC