Laivanvarustajan shortsit?

Marraskuussa 2016 minä ihastuin.

Ei, kyseessä ei ollut kaksilahkeinen vaan aivan uskomattoman kaunis, hylätty huvila Petäjäksessä. Ensi alkuun tämä ihastus jäi vaan muutaman valokuvan asteelle.

Kesällä 2017 tapasimme uudelleen ja minä halusin jo jotain vähän vakavampaa. Tiedättehän miten sitä ihastuneena haluaa vaan puhua siitä ihastuksen kohteestaan? No minä en ollut poikkeus tähän sääntöön, vaan hehkutin huvilaa Ilselle ja taisin tartuttaa ihastuksen sillä kohta jo mietittiin miten RST ry saisi hallintaoikeuden huvilaan ennen kuin se rapistuu maan tasalle.

Ennen kuin huomasinkaan, olimme jo siirtyneet ihastuksesta vakavaan parisuhteeseen, yhdistys sai Salmelan hallintaoikeuden.

Tänä kesänä olen päässyt viettämään aikaa Salmelassa sen yläkertaan rakennetun pakohuonepelin vuoksi, sekä peliä rakennettaessa että pelipäivinä. Olen seurannut miten yhdistyksemme vapaaehtoiset ja työntekijät kunnostavat rapistunutta huvilaa pikkuhiljaa, vanhaa kunnioittaen. Tarkoituksena on ollut kunnostaa historiallisesti arvokas rakennus entiseen loistoonsa ja järjestää siellä kaikille kaupunkilaisille avointa toimintaa, mm. näyttelyitä.

Viime viikolla kuitenkin paikalle on sattunut joku, joka ei selvästikään jaa ihastustani taloa kohtaan. Salmelasta oli varastettu vapaaehtoistyöntekijämme omia työkaluja. Kuka ikinä olitkaan niin toivottavasti tunnet edes pienen piston sydämessäsi tässä kohtaa. Jos tunnet isommankin, niin työkalut voit vaikka yön hiljaisina tunteina palauttaa.

Lauantaina kurvailin kohti Salmelaa ehkä jopa pientä ylinopeutta, olinhan jo melkein myöhässä Laivanvarustajan mysteeri-pelipäivän aloituksesta. Paikalle päästyäni lukitsin (kyllä, lukitsin) pelinjohtajat yläkertaan ja otin pelaajat vastaan. Kun tarvittavat salaseuraan liittymisrituaalit oli hoidettu, niin lähdin kiinnittämään yhtä pelivihjeistä paikoilleen.

Matkalla laiturille huomasin muutamankin asian, jotka eivät sinne kuuluneet. Mielikuvituskin jo hiukan laukkasi kun puskasta löytyi märkiä vaatteita ja köysi. Ja miksi joku on säilyttänyt kuitteja vuodelta 1995, sitten taitellut ne nätisti kalliolle? Sitten jo hymyilytti, alastiko joku on täältä jonnekin lähtenyt?

Hymy kuitenkin hyytyi saunalle päästyäni. Ei kalliolla lojuvien märkien sukkien (yök) takia, vaan siksi, että jonkun mielestä oli ollut tarpeellista rikkoa saunan ikkuna.

Tässäpä meillä onkin nyt tosielämän mysteeri. Olivatko märät shortsit kadonneen laivanvarustajamme shortsit? Yrittikö joku alaston ressukka lämpiämättömään saunaan ikkunan kautta näin kesähelteillä vähän lämmittelemään?

Mikäli tunnistat nämä shortsit omiksesi, voit noutaa ne vapaaehtoisiltamme Jermurannasta ja samalla ehkä kertoa miksi olet nähnyt tarpeelliseksi rikkoa paikkoja.

Jos haluat viettää enemmänkin aikaa Salmelassa, niin meillä riittää aina vapaaehtoistöitä. Enkä minä ole ihastuksestani mustasukkainen. Kunhan pidät ne shortsit jalassa.

-Tuire-

wpChatIcon