KIPINÄ SYYSKAUSI 2019


   

SYYSKAUSI 2019

 


Haluatko säästää jopa satoja euroja ? Liittymällä RST ry jäseneksi pääset osallistumaan jäsenmaksun hinnalla (5- 12€) kaikkiin liikuntaryhmiin koko kalenterivuoden ajan.

Lisäksi muitakin etuja – katso yhdistyksennettisivulta https://raumantyonhakijat.com/

KIPINÄn syyskauden 2019 ensimmäiset ryhmät kokoontuvat Lokkitalossa keskiviikkona 14.8 klo 9.30, jolloin vapaaehtoisvoimin Elena ohjaa ja opastaa venäjänkielisiä Suomen kielen kieliopin saloihin.

Torstaisin ja tiistaisin koko kesän ajan reippaasti liikkuneet lentopalloilijat kohtaavat edelleen Jermurannassa klo 10-12.00 välisenä aikana. Pelit jatkuvat Jermurannassa aina 12.9 saakka. Sen jälkeen siirrytään syyskauteen ja Meriristiin, jossa lentopalloillaan aina perjantaisin klo 9.30 – 11.30 välisenä aikana. Pelailun jälkeen sauna/uintimahdollisuus. Lentopalloon osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla huippu-urheilija tai lentopalloammattilainen, kaikki saa osallistua.

Seuraavilla viikoilla tiistaisin fysioterapeutti Tiina Malinen vierailee Lokkisalissa ja ohjaa klo 13 – 14 välisenä aikana kehonhuoltoa Pilates ja FasciaMethod menetelmistä tuttujen liikkeiden avulla. Pilates on saksalaisen Joseph Pilateksen (1883-1967) kehittämä kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on parantaa ryhtiä ja vähentää niveliin kohdistuvaa kuormitusta. Pilateksessa keskitytään keskivartalon lihasten aktivoimiseen ja liikkeet tehdään usein hengityksen tahdissa. Hengityksellä vaikutetaan vatsaontelon paineeseen ja sitä kautta lanneselän asennon hallintaan.
Ja taas FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä ryhmäliikuntaan. Soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.

Kuntosaliharjoittelu jatkuu Ritvan kanssa tiistaina 3.9 kolmelta ja torstaina kaksi tuntia aikaisemmin, jo yhdeltä. Ohjaajan kanssa kuntosaliharjoittelu on tehokkaampaa ja turvallista myös ensikertalaiselle joten
mukaan vaan, jäseneksi liittymällä saat ilmaista ohjattua kuntosaliharjoitusta. Kannattaa siis jo pelkästään tämän edun takia liittyä jäseneksi, muiden etujen lisäksi.

VESIJUMPPAA

Syyskuun toisena aikaisena maanantaiaamuna kahdeksalta Rauma uimahallissa starttaa vesijumpat.
Kauden aikana vesiliikuntaa pääsee harrastamaan perinteisesti maanantaisin ja perjantaisin tuttujen ohjaajien kanssa                                                            kolme varttia.

Muina aikoina info-pisteeltä voi kysyä lainaksi uimarannekkeita mikäli mielit uimahalliin ryhmien ulkopuolella.

.

JOOGAAMAAN

Hathajooga joka on hyvin rauhallista ja lempeän meditatiivista joogaa, joka sopii kaikille; sellaista, joka rauhoittaa mieltä, ylläpitää terveyttä ja parantaa liikkuvuutta, usein olematta juurikaan aerobinen harjoitus, kehon ja mielen hyvinvointia. Tätä rauhallista perusjoogaa pääset harjoittamaan keskiviikkoisin aamu kymmeneltä Sinikan johdolla. Toiminta jatkuu syyskuun 11. päivä.

Erika ohjaa syyskauden kundaliinijoogat, alkaen to Lokkisalissa ja siitä eteenpäin sama toistuu kahdesti viikossa aina torstaisin kello 9 alkaen ja sunnuntaisin illemmalla 17 alkaen. Kundaliinijooga eroaa hieman muista joogasuuntauksista hengellisemmällä ja energeettisemmällä lähestymisellään. Painopiste on enemmän tasapainon luomisessa kehon energioita meditaation ja hengitystekniikoiden avulla vapauttamalla. Harjoitukset ovat usein helppoja toteuttaa, minkä vuoksi kundaliinijooga sopii lähes kaikille. Joten rohkeasti vaan kokeilemaan, sallittu myös miehille joita harvoin uskaltautuu mukaan.

 

ERILAISIA MUITA RYHMIÄ

Yhteen hitsautuneet kokoontuu maanantaisin kello 13. Ryhmä on alun perin perustettu Rauman telakan toiminnan loputtua, mutta ryhmä on kaikille työttömille avoin vertaistuen ja toiminnan ryhmä. Ryhmässä on mukavaa ja avointa porukkaa, uudenkin on helppo päästä mukaan vaikka ryhmän ydin on jo kauan ollut sama, tule Sinä mukaan ja tuo uusia ideoita ja ajatuksia. Ehkä myös opit itse uutta ja saat uusia ystäviä jotka ovat samassa tilanteessa kanssasi, vailla työtä. Vertaistensa joukossa on helpompi olla ja tulla juttuun. Ja vertaistensa joukossa on pääosin mukava olla. Kyllähän Lukkofanikin mieluummin viettää aikaa toisen Lukkofanin kanssa kuin ässäfanin. Yhdistävä tekijä, työttömyys vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteinen sävel on helpompi löytää vaikka ei olisikaan ennestään tuttuja joten rohkeasti mukaan –

Käsityöryhmä tiistaisin klo 10 – 13.00 ( Haastetaan Villasukka 300 projektiin )

Kortti- ja lautapelejä pelataan keskiviikkoisin 12.30 – 14.30

 

 

 

 

VAPAAEHTOISTOIMINTA – AINA ON TILAA JA TARVETTA TEKIJÖILLE

 

Syyskauden toimintakalenteria täydennetään juuri ja erilaisia toimintamuotoja on kehitteillä ja tulossa. Myös jäseniltä kysytään mitä halutaan ja toivotaan ja pyritään mahdollisuuksien rajoissa toteuttamaan jäsenten toiveita. Tällä hetkellä yhdistys tarjoaa mahdollisuuden vapaaehtoistehtäviin Lokkitalon toimintakeskuksessa, erilaisten ryhmien vetäjänä ja esimerkiksi Kulttuuritalo Posellissa SPR verenluovutustilaisuuksien yhteydessä kahdesti kuussa. Tässä toiminnassa et ole tekemisissä veren kanssa, et joudu luovuttamaan verta vaan järjestämään huonekaluja ja auttamaan tavaroiden sisälle ja takaisin ulos saamiseksi. Mutta mainittakoon, että verenluovutus on erittäin tärkeää ja pelastaa useita henkiä. Jos et siis syystä tai toisesta voi tai halua luovuttaa verta niin voit auttaa tilaisuuden järjestämisessä ja näin olla osa tätä erittäin tärkeää tehtävää joka voi joskus jopa pelastaa sinun tai läheisesi hengen. Toki voit myös osallistua veren luovuttamiseen mutta missään tapauksessa se ei ole mikään vaatimus tähän vapaaehtoistoimintaan osallistumiseksi. Lisäksi Mediapajalla ja Monipalvelukeskus KIPINÄssä on tarjolla erilaisia vapaaehtoistehtäviä, mm. ryhmiä ja liikuntaa. Avoinna olevia yhdistyksen vapaaehtoistehtäviä voit jatkossa tarkastella Trellon kautta. Kalenteriin pääset tutustumaan osoitteessa https://trello.com/b/BS1fNdVH.

RST ry kuuluu alueelliseen, Rauman valikkoryhmään joka on osa Kansalaisareenan ( www.kansalaisareena.fi ) alaista valtakunnallista Valikkoverkostoa. Valikkoryhmissä kehitetään vapaaehtoistoimintaa, tehdään yhteistä vapaaehtoistoiminnan tiedotusta ja markkinointia sekä saadaan vertaistukea muilta koordinaattoreilta. Nyt syksyn aikana, marraskuun seminaarijärjestely 31.10 työllistävät varmasti meitä monia. Seuraa siis ilmoittelua yhdistyksen nettisivuilla, facessa ja instagramissakin tiedotetaan yhdistyksen toiminnasta.

Jäseneksi liittymällä Sinulla on oikeus osallistua Kaikkiin yhdistyksen ryhmätapahtumiin, liikuntapalveluihin ja muihin toimintoihin, retkiin yms. Jäseneksi voit liittyä yhdistyksen info-pisteellä, Satamakatu 2 puhelin 02 822 4206. toimisto@raumantyonhakijat.com
.

Opastusta, neuvontaa ja ohjausta torstaisin ilman ajanvarausta.

Tarvitsetko apua työnhaussa ? Työhakemuksen tai CV:n tekemisessä ?

Työhakemus ja CV kannattaa suunnitella huolella ja varmasti yhdessä voimme tehdä juuri hakemaasi paikkaan soveltuvan, joukosta erottuvan hakemuksen johon liitetään CV eli ansioluettelo – on työhakemuksen liitteeksi lisättävä katsaus työnhakijan työkokemukseen, koulutukseen ja muihin taitoihin. Hyvä CV tuo esille työnhakijan pätevyyden haettavaan työpaikkaan jo ensimmäisellä silmäyksellä.

Kaipaatko neuvontaa sähköisten palveluiden käytössä tai apua oman laitteesi (tietokone, puhelin) käytön kanssa ? Mediapajalta löytyy osaamista monipuolisesti eri laitteisiin ja ohjelmiin.

Mietityttääkö talous-, terveys-, tai työtilanteesi? Onko arjessasi jotain mistä kannat huolta ?

Älä jää yksin pohtimaan, tule jakamaan ajatuksia kanssamme tai kysymään neuvoja. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Jos emme voi auttaa niin luultavasti voimme ohjata Sinut eteenpäin saadaksesi apua.

RST ry:n eri hankkeet täydentävät toisiaan ja asiakasta voidaan palvella entistä monipuolisemmin.

Ota yhteyttä :   Palveluohjaaja Ninni Viitanen Puh. 050 407 5923 ninni.viitanen@raumantyonhakijat.com

KIPINÄssä myös :

Torstaisin (erikseen ilmoitettuina päivinä kello) 9.00 – 15.00 paikalla on sairaanhoitaja (AMK) ja personal-trainer (T4Y) Rosa Artila opastamassa uni-, ravinto- ja liikunta-asioissa, ajanvaraus.

Syyskuussa tarjolla myös tulkkaus/käännösapua. Kysy Ninniltä Puh. 050 407 5923 ninni.viitanen@raumantyonhakijat.com