Hoitava Hengitys-seminaari, 25.9.2017 Lokki-Sali

Lääkäri K. Buteyko
Konstantin Buteyko (1923-2003)

”Ukrainalaissyntyinen lääketieteen tohtori Konstantin Buteyko kehitti 1950-luvulta alkaen hengitysmenetelmän, jolla on mahdollista korjata krooninen ylihengittäminen, eli hyperventilaatio,  normaaliksi ja samalla hoitaa oireettomaksi monia hengitystie-elinsairauksia”.

Buteyko-ohjaaja Marketta Manninen tuli maanantaina 25. syyskuuta Lokki-saliin kertomaan suositusta  menetelmästä, jonka on todettu tieteellisten tutkimusten mukaan tehokkaasti helpottavan astman oireita Iso-Britanniassa ja Australiassa.

En valitettavasti osallistunut ”Hoitava Hengitys” -seminaariin, joten menin kysymään menetelmästä neljältä osallistujalta. Jos kaikki lähes 50 osallistunutta saivat  illasta niin paljon irti kuin nämä haastatellut, monessa raumalaisessa kodissa hengitetään jo huomattavasti paremmin kuin viikko sitten.

Ihmisiä kuuntelemassa luentoa

Paljon uutta

”Vaikka ollaan hengitetty koko elämämme, olemme vissiin tehneet sitä ihan väärin. Seminaarissa puhuttiin hengityksestä, hengityksen liittyvistä myyteistä ja siellä lähdettiin purkamaan ne myytit” kertoi nuori ja urheilullinen mies.

Hän sai paljon uutta tietoa ja illan harjoitusten kautta huomasi, kuinka vaikealta tuntuu hengittää tietoisesti nenän kautta ainakin alussa. Ei siis kuulu hengittää suun kautta.

”Suu avataan ainoastaan, kun sinne laitetaan ruokaa, tai kun puhutaan”.

Hoitava hengitys tapahtuu nenän kautta ja tuntuu vatsassa eikä rinnassa, joka oli jo tuttu asia joogaa harrastavalle toiselle haastatetulle.

Marketta Manninen vetää seminaarin
Marketta Manninen kertoo suositusta menetelmästä

Olen kiitollinen

Erittäin kiinnostavaa on se, että haastatellut ovat huomanneet kiinnittävänsä nyt eri tavalla huomiota hengitykseensä. Joku on ottanut pyöräilytyömatkan aikana käyttöön nenähengityksen, joku aikoo käyttää niin sanottua  uniteippiä, joka auttaa kuorsaamista ja uniapneaa vastaan. Eräs haastateltu mies, joka osallistui myös seminaariin ja päätti käyttää uniteippiä, huomasi jo muutaman yön jälkeen merkittävän eron energisyystasossaan. Vaimo kertoo olevansa erittäin kiitollinen helposta menetelmästä, joka auttoi heti.

Ihmisiä kuuntelemassa luentoa

Monet jäivät seminaarin virallisen lopun jälkeen vielä juttelemaan Marketan kanssa. Kiinnostus on siis aito ja skeptikot saivat positiivisen vaikutuksen jo lyhyiden harjoitusten avulla. Kun kuulet, että nenän kautta kuuluu hengittää ja vain nenän kautta, tiedät mistä puhutaan ja mistä kaikki sai alkunsa: ensin Ukrainasta ja vähän myöhemmin Lokki-salista…

www.hoitavahengitys.fi

Mediapajan KC