Eka kerta mäessä

Rauman Seudun Työttömät ry:n KIPINÄ-hankkeen Löydä lajisi-ryhmä jatkaa monipuolista tapahtumien sarjaa. Viimeksi olimme CrossFitissä, tällä kertaa pääsimme kokeilemaan laskettelua Nakkilan Salomonkalliolla. Ja sinne menimme täydellä bussilla!

Yhteisöpedagogi-opiskelija Ville Siivonen piti takapenkin äijät viihdytettyinä näkemyksillään feminismistä ja muista ismeistä. Kiitos siitä.

Aamun auringonpaiste peittyi pilviin Nakkilaan saavuttuamme. Lunta kuitenkin oli. Opiskelijamme oli varmistanut hauskanpitonsa kahdella pulkalla ja yhdellä Stigalla. Polvi ei antanut mahdollisuutta toteuttaa vanhaa harrastusta, lumilautailua.

Itse vedin sukset jalkaan jo toisen kerran. Aloitin lastenrinteestä. En kaatunut. Piti pysyä liikkeellä ettei lumi paakkuuntunut pohjiin. Luisuin hissin alle ja siellä kaaduin ekan – ja ainoan – kerran, yrittäessäni ottaa hissisitä kiinni. Onneksi kukaan ei nähnyt. Jouduin ottamaan suksen pois jotta pääsin ylös.

Sitten alkoi luisua. Tajusin nopeasti pelin hengen: ei tarvinnut tehdä juuri mitään. Hissi veti ylös, painovoima alas. Piti vain pysyä pystyssä. Lopulta uskaltauduin jopa siihen jyrkimpään mäkeen. Koitin ”mennä kanteilla”, mutta piti kuitenkin varmistaa etten kaadu laveilla kurveilla.

Mutta silti suurimman riemun ja ehkä sen laskun hallitsemattomuuden tunteen toi, yllätys yllätys, lasten pulkkamäki. Yllättävän suuren vauhdin Stiga saavutti matalalta näyttävässä mäessä. Villen rakentaman hyppyrin kohdalla ei voinut olla huudahtamatta, olin hetken kokonaan ilmassa. Itse asiassa nuori mies Siivonen oli hikisempi kotiin lähdettäessä, hän joutui kipuamaan itse ylös kun me muut nautimme pershissin hilaamisesta.

Kaiken kaikkiaan opettava reissu! Vain viidellätoista eurolla.

Kiitos KIPINÄ!

mediapaja/TL