CrossFit -testi

RST ry:n KIPINÄn järjestämässä kuukauden lajina oli tällä kertaa CrossFit. Se järjetettiin CrossFitRauma Kaivopuistontiellä. 11 liikunnasta kiinnostunutta pääsi kokeilemaan lajia. Aiemmin Raumalaisessakin ilmestynyt juttu ei ollut onnistunut pelottamaan väkeä, vaan mukana oli uusiakin kasvoja.

Alkulämmittelyssä hölkättiin, karhukäveltiin, nosteltiin levypainoa ja tehtiin askelkyykkyjä. Se oli vielä kevyttä. Seuraavaksi kuntopiirinomaisesti 20 sekunnin rytmityksellä roikuimme, lankutimme, olimme riu’ulla ilman riukua ja pidimme käsipainoja ylhäällä. Vielä hengissä. Mutta sitten:

Vatsat, laatikkohyppy, burpee ja rengassoutu. Siinä tuli jo hiki, leuka alkoi roikkua ja kädet turtua. Ja tämä vielä helpotettua ensikertalaisille. Yleiskuvana ja jälkikommenteissa kehuttiin toiminnallisuutta tylsään kuntosalitreeenaamiseen verrattuna. Koodinaatio ja kokonaisvaltainen kehittyminen on tämän lajin avainsanoja. Alkeiskurssi maksaa CRF -tiloissa Kaivopuistontiellä 150e ja se sisältää 4 viikon aikan 12 ohjattua treeniä.

Kiitos CRF – Nina Mäkinen ohjauksesta!