AJANKOHTAISTA KORONAVIRUKSEEN LIITTYEN

Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja reagoimme välittömästi Suomen hallituksen ja THL:n uusiin ohjeisiin ja suosituksiin.

KIPINÄn toiminnat tauolle! Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui viime viikon lopulla ja totesi Satakunnan koronatilanteen huonontuneen ja suosittelee aikuisten harrastustoiminnan keskeyttämistä. Näin ollen KIPINÄn ryhmätoiminnat keskeytetään helmikuun ajaksi. Keskeytys koskee niin toimintakeskuksessa kuin muissa toimitiloissa tapahtuvaa KIPINÄN organisoimaa ryhmä- ja liikuntapalvelua.Yhdistyksen muut toiminnot jatkuvat toistaiseksi normaalisti – kuitenkin niin, että rajoitukset ja suositukset huomioidaan toiminnassamme. Muistutamme, että et tule toimintakeskukseen sairaana tai jos sinulla on vatsataudin tai flunssan oireita. Lisäksi huolehdithan turvaväleistä tiloissamme, myös ruokajaon yhteydessä, ja käytät suojamaskia suojellaksesi itseäsi ja meitä !

Tiedustelut: Ninni p. 050 407 5923

Koronaohjeistus asiakkaille ja työntekijöillemme 18.11.2020 alkaen

Satakunnan sairaanhoitopiirin mukaan Rauma on leviämisvaiheessa. Rauman kaupunki suosittelee Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän tavoin vahvasti kaikille yli 15-vuotiaille kasvomaskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa. Maskisuosituksen laajentamisella pyritään katkaisemaan mahdollisia tartuntaketjuja.

Rauman Seudun Työnhakijat ry on päättänyt Rauman koronavirustilanteen vuoksi velvoittaa henkilökuntaa ja suosittaa asiakkaita käyttämään suojamaskeja liikkuessaan yhdistyksen ja KIPINÄN yleisissä tiloissa sekä tapaamisissa henkilökunnan kanssa. Suositus koskee myös KIPINÄn ryhmä- ja liikuntapalveluita. Liikunnan aikana maskia ei tarvitse käyttää.

Toiminnassamme huolehdimme turvaväleistä ja välineiden sekä tilojen desinfioinnista. Tärkeintä on, että sairaana/oireisena ei saa tulla paikalle! Muista hyvä käsienpesu/desinfiointi saapuessasi yhdistyksen tiloihin.

Maskisuositukset ovat voimassa toistaiseksi. Tilannetta seurataan tarkasti Satakunnan alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä, ja tarvittaessa tehdään uusia linjauksia.

Yhdessä vastuullisesti ja järkevästi toimien turvaamme yhdistyksen toiminnan jatkuvuuden ja toistemme terveyden.

Messikassien jako jatkuu sisäpihalla. Jako on maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11.30 alkaen. Vuoronumeroiden jako aloitetaan klo 11, kuluihin käytettävä maksu 0,50€. Voit valita valmiiksi pakatun kassin tai pakata tuotteet itse omaan kassiisi.

Edelleen on noudatettava turvavälejä ja vältettävä turhaa kokoontumista. Myös maskin käyttö on suositeltavaa, näin turvaamme henkilökunnan ja asiakkaiden terveyttä.


Toivomme myös avuntarvitsijoiden noudattavan THL:n ohjeita:

– Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
– Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, pysy kotona.
– Vältä kättelyä.
– Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
– Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
– Ulkona liikkuessasi pidä vähintään kahden metrin etäisyys muihin ja vältä tarpeetonta oleilua julkisilla paikoilla, tämä koskee myös jonotusta

Lounas-kahvilasta on edelleen saatavilla noutoruokaa ja kotiinkuljetuskin on mahdollinen kaupunkialueella. Kotiinkuljetuksen hinta on 2€.

Ethän tule paikalle sairaana ja huolehdit hygieniasta.

Mikäli epäilet sairastuneesi ota yhteys ensisijaisesti koronaviruksen neuvontapuhelimeen (joka päivä 9 -15) 044 403 5234

Muina aikoina korona-asioissa tulee olla yhteydessä Rauman keskitettyyn ajanvaraukseen tai Satasairaalan päivystysnumeroon seuraavasti:

  • Maanantaista-torstaihin klo 7.30–17, perjantaisin ja aattopäivinä klo 7.30–15, puh. 02 835 2400.
  • Maanantaista-torstaihin klo 17–22, perjantaisin klo 15–22 ja lauantaista-sunnuntaihin klo 7.30–22, puh. 02 835 2670.
  • Kaikkina päivinä yöllä klo 22–7.30 Satasairaalan yhteispäivystys vastaa kiireellisestä hoidosta, jonne tulee ottaa yhteyttä etukäteen puh. 02 627 6868.
  • Hätätilanteessa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Omaolo-palvelussa voi tehdä oirearvion

Muita tärkeitä numeroita

Rauman kriisikeskus: p. 02 8378 5600 (arkisin klo 9-16) 

Valtakunnallinen kriisipuhelin 010 195 2020 (arkisin 9 -7.00 + vkloppuisin 15 – 07.)

Rauman Palvelutorin neuvontapuhelin puh. 040 833 0802

Yli 70-vuotiaiden palvelupuhelin puh. 044 403 5555

Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

RIKU, rikosuhripäivystys Rauma p. 050 3755 338 /valtakunnallinen Auttava puhelin p. 116 006 ja Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177 / www.riku.fi /RIKUchat

Työtä ja toimeentuloa koskevat kysymykset

Asiakastyö hoidetaan etänä joko puhelimitse / sähköpostitse.

Te-palvelut henkilöasiakkaille

Suosittelemme Oma asiointi-palvelua tai chat-viestintää TE-palveluiden verkkosivuilla. Chatin kautta voit varata ajan puhelinneuvontaan. Puhelimitse voit olla yhteydessä puh. 0295 025 500 (ma-pe 9 -16.15)  

Asiointi Kelassa

Suosittelemme asiointia verkossa.

Pyydämme välttämään soittamista puhelinpalveluun, mikäli asia ei ole kiireellinen tai asiakaspalvelun ratkaistavissa. Asiakaspalvelussa ei esimerkiksi voida vaikuttaa hakemusten käsittelyn aikatauluun eikä voida kertoa, milloin päätös tulee. Jos asiakkaalta odotetaan toimenpiteitä tai lisätietoja, Kela ottaa yhteyttä.

Mitä tehdä jos koronatilanne heikentää omaa taloutta?

Mikäli tarvitse ohjausta ja neuvontaa työtä ja toimeentuloa koskevissa kysymyksissä, me autamme

Rauman Seudun Työnhakijat ry

puhelinpäivystys arkisin 9 -15 puh. 02 8224 206

sähköpostitse: toimisto@raumantyonhakijat.com

muut: etunimi.sukunimi@raumantyonhakijat.com